vineri, 4 ianuarie 2013

Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus la Cercul Militar National din Capitala


Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus, la ora 9.45, la Cercul Militar National, unde prietenii, colaboratorii si toti cei interesati pot sa isi ia ramas bun de la cunoscutul regizor incepand cu ora 12.00.
Sicriul cu trupul neinsufletit al regizorului a fost ridicat vineri, in jurul orei 9.30, de la Spitalul Elias, si transportat cu o masina la Cercul Militar National.

La Cercul Militar National a venit si sotia regizorului, Dana Nicolaescu.
Prietenii si colaboratorii lui Sergiu Nicolaescu, precum si toti cei care doresc sa isi ia ramas bun de la unul dintre cei mai mari regizori si actori ai Romaniei sunt asteptati la Cercul Militar National pentru un ultim omagiu, vineri, 4 ianuarire, intre orele 12.00 - 00.00, si sambata, 5 ianuarie, intre 08.00 - 10.00.

Trupul regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sambata de la ora 12:00. Potrivit surselor citate, incinerarea va avea loc in cadru restrans, nefiind permis accesul presei.
Reprezentantii municipalitatii au precizat ca a fost stabilita ca ora de incinerare ora 12.00, insa familia regizorului poate solicita schimbarea acesteia.

Decesul lui Sergiu Nicolaescu - explicaţiile medicilor


Sergiu Nicolaescu suferea de peste 10 ani de o inflamaţie la nivelul colonului care îi provoca probleme digestive grave. Starea de sănătate a regizorului în vârstă de 82 de ani s-a degradat însă pe fondul unei apendicite acute perforate, dar şi a unei contuzii pulmonare suferite recent.

 „D-l Nicolaescu era cunoscut cu boală diverticulară sigmoidiană, cu numeroase pusee de diverticulită în ultimii 10 ani [...] având în atecedentele recente un traumatism toratic cu contuzie pulmonară”, a declarat Dr Valentin Calu, purtatorulul de cuvânt al Spitalului de Urgență Elias, în cadrul unei conferinţe de presă.

Lumea, cu 2,3 grade mai caldă pentru o zi


Miercuri, 2 ianuarie, Pământul a ajuns la punctul cel mai apropiat de Soare de pe orbita sa, anunţă astronomii americani citaţi de site-ul de specialitate space.com.

Potrivit acestora, planeta noastră s-a aflat ieri în puctul numit „periheliu”, adică acel punct din orbită unde se află cel mai aproape de Soare. La acel moment, Pământul se afla la o distanţă de 147.098.161 de kilometri de steaua aflată în centrul sistemului nostru planetar.

TOP 6. Mari descoperiri medicale în 2012


Anul care tocmai s-a încheiat a fost unul important pentru evoluţia cercetării medicale. Publicaţia americană Time a făcut o trecere în revistă a principalelor descoperiri medicale din 2012, dintre care Yahoo! News le-a selectat pe cele mai remarcabile.

1. A fost identificată funcţionalitatea a 98% din genomul uman, care nu codifică gene şi despre care nu se ştia nimic până acum. Se pare că aceste porţiuni de ADN sunt de fapt „creierul” geneticii umane, cele care dictează modul în care genele funcţionează. Fără ele, spun oamenii de ştiinţă, genele ar fi ca o serie de cuvinte amestecate, care nu au niciun sens. Acum cercetătorii explorează modalităţi prin care ar putea controla sau chiar vindeca anumite boli printr-o simplă activare sau dezactivare a unor gene.

Cele mai vechi forme de viata de pe Pamant. Ele traiau in Australia acum 3,5 miliarde de ani


Fosilele descoperite in Australia arata cele mai vechi forme de viata gasite pana acum pe Pamant, care traiau in lipsa oxigenului. Ele ar putea ajuta savantii sa gaseasca forme similare de viata pe Marte.
Bacteriile au fost descoperite in regiunea Pilbara din Australia si dateaza de acum 3.5 miliarde de ani.

Nu sunt fosile in forma lor clasica, ci resturi conservate ale materiei organice, relateaza Daily Mail.

O islandeză cu prenume ILEGAL dă statul în judecată


Blaer Bjarkardottir, o adolescentă în vârstă de 15 ani din Islanda, a dat statul în judecată pentru a obține dreptul de a-și folosi legal prenumele dat de mama sa, relatează AP. Prenumele său, „Blaer” , care înseamnă „briză ușoară” în islandeză, nu se află pe lista de prenume aprobate de Guvernul islandez.